Ford vernieuwt ‘kleine Transits’

 07/02/2018  Claude Yvens  Van
Ford vernieuwt ‘kleine Transits’

Midden 2018 zullen de Ford Transit Connect en Transit Courier worden vernieuwd. Ze kunnen besteld worden vanaf de lente.

Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe, licht aangepaste voorkant. Op de Transit Connect vallen vooral de kleinere koplampen op.

De cabine in de Transit Connect is uitgerust met een verbeterd instrumentenpaneel met nieuwe bedieningselementen en optioneel met een zwevend, op tablets geïnspireerd 6″-kleurentouchscreen, inclusief het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford. Dit geldt ook voor de duurdere modellen van de Transit Courier-familie.

Motoren en transmissie

Er wordt nu voldaan aan de Euro 6.2-emissiestandaarden. Op beide modellen vindt men de 1.5-liter EcoBlue-dieselmotor terug en de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor. Volgens Ford bevatten beide motoren aanzienlijke verbeteringen voor een nog lager brandstofverbruik. Standaard wordt nu de handgeschakelde zesversnellingsbak gemonteerd in plaats van de vijfversnellingsbak van het vorige model, maar de 1.5‑liter EcoBlue-motor kan ook worden uitgerust met een achttraps automatische transmissie.

TCO

De intervallen tussen servicebeurten worden verlengd tot twee jaar/40.000 km voor handgeschakelde diesels.

Veiligheidsfuncties

De Transit Connect introduceert de Intelligent Speed Limiter waarmee de snelheid automatisch aan de toegestane maximumsnelheid wordt aangepast, het noodremsysteem Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, zijwindstabilisatie en Active Park Assist, dat helpt bij het parallel en loodrecht inparkeren.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!