Ford Transit wordt elektrisch en geconnecteerd

 10/09/2018  Claude Yvens  Van
Ford Transit wordt elektrisch en geconnecteerd

Op de IAA zal Ford een geëlektrificeerde en meer geconnecteerde versie van de Transit voorstellen. Er komt onder meer een Transit Custom plug-in hybrid en een Transit met een 48-volt mild hybride (mHEV) aandrijflijn. De 2-tons Transit krijgt ook een grondige upgrade.

Verder worden alle modellen gepresenteerd met on-board modems, waaronder de nieuwe 2-tons Transit die in Hannover zijn wereldpremière beleeft. Verder lanceert Ford twee nieuwe connected fleetmanagementoplossingen : Ford Telematica (een web-based applicatie waarmee fleet managers de beschikbaarheid en inzet van hun bedrijfswagens kunnen optimaliseren) en Ford Data Service, een digitaal toegangspoort tot OEM-grade data, waarbij derden hun eigen fleetoplossingen kunnen ontwikkelen.

Transit mHEV

De nieuwe 2-tons Transit komt midden 2019 op de markt. Volgens Ford biedt hij nog efficiëntere motoren en een verbeterd laadvermogen. Hij kenmerkt zich door een nieuw vooraanzicht, plus een nieuw interieur met meer opbergruimte.

Naast de 2,0-liter EcoBlue dieselmotoren wordt de nieuwe Transit aangeboden met een 48-volt mHEV-technologie op de handgeschakelde versies. Het mHEV-systeem wint bij afremmen energie terug, slaat deze op in een 48-volt lithium-ion batterij en gebruikt deze energie voor het ondersteunen van de motor of als voeding voor elektrische systemen.

Transit Custom PHEV

De Ford Transit Custom PHEV beschikt over een hybridesysteem, waarmee volgens de constructeur meer dan 50 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden. De aandrijflijn bestaat onder meer uit de 1,0-liter EcoBoost benzinemotor die in dit geval fungeert als range-extender. Die laadt het accupakket op bij het afleggen van langere afstanden tussen de oplaadpunten. De actieradius bedraagt meer dan 500 kilometer. De productieversie van de PHEV heeft een compact watergekoeld lithium-ion batterijpakket geplaatst onder de laadvloer, waardoor het volledige laadvolume gelijk is aan de normale uitvoering van de Custom.

 

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!