Ford stelt zijn Uber-alternatief voor in Londen

 13/02/2018  Claude Yvens  Van
Ford stelt zijn Uber-alternatief voor in Londen

Ford heeft de stad Londen uitgekozen voor de lancering van de Chariot Shuttle Service, die nu al actief is in vijf Amerikaanse steden.

De Chariot Shuttle Service in de omgeving van Londen is het antwoord van Ford op het mobiliteitsvraagstuk rond de eerste en laatste kilometer van de pendelaars. Veertien met airco en Wi-Fi uitgeruste minibussen zullen in totaal vier trajecten afleggen waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van de bestaande beddingen van de lijnbussen. De Chariot-minibussen zullen eveneens toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en het personeel zal opgeleid worden om hierop in te spelen.

Deze dienstverlening, beschikbaar via een smartphone-app, zal aan geregistreerde gebruikers de mogelijkheid bieden om een traject in de onmiddellijke omgeving terug te vinden. De service is bestemd voor de inwoners van wijken waar er momenteel weinig of geen openbaar vervoer beschikbaar is. De reizigers zullen op die manier naar naburige transitpunten of metrostations gebracht worden. De app – met een gerichte customer support – gaat op zoek naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt. De passagiers kunnen hun zitje reserveren en tijdens de spitsuren (van maandag tot vrijdag) kunnen ze de minibusjes in realtime volgen.

Met een maandpas kost een enkele rit tussen £ 1,60 en £ 2,40. Tijdens de spitsuren zullen er maximaal 6 pendelbusjes rondrijden.

Chariot Shuttle Service werkt met chauffeurs in vast dienstverband, maar zou in de toekomst ook werk kunnen bieden aan derden, die bijvoorbeeld aan autodelen doen. Dit zou min of meer vergelijkbaar zijn met het Uber-aanbod. Ford deed geen mededelingen over de voorwaarden om bestuurder te worden bij Chariot Shuttle Service.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!