Ford presenteert de ‘Big Nugget’

 30/08/2019  Claude Yvens  Van
Ford presenteert de ‘Big Nugget’

Binnenkort zal Ford een camper op de markt brengen die op een Transit 2T is gebaseerd. Het voertuig krijgt de naam Big Nugget mee. Op het Caravan Salon in Düsseldorf is een prototype te zien dat heel dicht bij de reeks aanleunt.

Het lijkt een heuse trend bij de constructeurs van lichte bedrijfsvoertuigen te worden: ze laten hun voertuigen niet langer door gespecialiseerde carrosseriebouwers in campers ombouwen, maar voeren die transformatie zelf uit. Zo nam Volkswagen de carrosseriebouwer van de Westfalia-werkplaats over om zijn eigen California’s in Hannover te gaan monteren. Ford volgt een andere industriële logica. De constructeur vertrouwt zijn chassis aan het bedrijf Westfalen Mobil uit Rheda-Wiedenbrück toe.

De Big Nugget wordt het vierde model van het campergamma dat uit deze samenwerking is voortgekomen. Hij is gebaseerd op een Transit 2T en onderscheidt zich door zijn verhoogde dak waardoor hij binnen een vrije hoogte krijgt van 2,05 m. De Big Nugget is uitsluitend verkrijgbaar met voorwielaandrijving en zou tijdens het eerste halfjaar van 2020 op de markt moeten komen.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!