Ford presenteert Belgische premières op het BMS

 07/12/2018  Claude Yvens  Economie
Ford presenteert Belgische premières op het BMS

Op het Brussels Motor Show komt Ford onder andere met drie Belgische premières : de Ford Ranger Raptor, de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid en de Transit Custom Nugget camper. 

De belangrijkste nieuwigheid is de Transit Custom PHEV, die op het Salon van Brussel te zien is in zijn definitieve productievorm. Die gebruikt een hybridesysteem dat een emissievrij rijbereik van maximaal 50 kilometer mogelijk maakt. Voor langere ritten dient de 1.0 Ford EcoBoost-benzinemotor als generator en laadt de batterijen op. Hierdoor is een totaal rijbereik van meer dan 500 kilometer mogelijk. De vloeistofgekoelde lithium-ionbatterij ligt onder de laadvloer, waardoor de Transit Custom PHEV het laadvolume van de standaardbestelwagen behoudt.

Voor de fun

  • De Ford Ranger Raptor krijgt een extreme styling met een spectaculair nieuw radiatorrooster, xenonkoplampen, een speciale voorbumper met led-mistlampen en luchtgeleiders en een speciaal interieur. De 2,0-liter EcoBlue dieselmotor is goed voor 213 pk en
    een koppel van 500 Nm. Het chassis is extra versterkt en krijgt Fox Racing Shoxschokdempers en een unieke bodembescherming.
  • De Transit Custom Nugget kampeerwagen wordt in samenwerking met Westfalia gebouwd. Ford overweegt om deze versie ook buiten Duitsland aan te bieden.

 

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!