Ford op volle kracht op de BMS

 23/01/2019  Michel Buckinx  Van
Ford op volle kracht op de BMS

Ford heeft niet minder dan 17 modellen bedrijfsvoertuigen naar zijn stand op het Autosalon meegebracht. In de spotlight: de Ford Transit Custom PHEV (hybride) en de pick-up Ford Raptor.

Die Raptor is het Premiummodel van het Ranger-gamma met een biturbo-motor van 213 pk en een kit die door Ford Performance is ontwikkeld. We melden dat de vraag naar pick-ups in België steeds groter wordt en dat Ford dit segment leidt met een marktaandeel van 31%.

De andere vedette van het salon is de Ford Transit Custom PHEV, een hybride bestelwagen die vanaf het 4de kwartaal van 2019 in België op de markt komt. Patrick Van der Aa, Directeur CV Sales & Marketing Belgium & Luxemburg, vertelt: “Op dit ogenblik zijn in Londen testen aan de gang en aan de hand van die resultaten zal het voertuig in functie van de vragen van de klanten nog worden verfijnd en bijgewerkt. In België gaat Ford potentiële klanten – in eerste instantie overheidsinstanties – uitnodigen om het voertuig op het testcircuit van Lommel te ontdekken. Naast de Custom PHEV, is Ford van plan om tegen 2030 minstens 50 modellen met verschillende aandrijvingstypes uit te brengen. Elk nieuw product zal een variant met een alternatief aandrijfsysteem krijgen.”

De Ford-stand telt in totaal 17 modellen, waaronder een chassis cabine met een vloer die 10 cm is verlaagd om zo 200 kg laadvermogen te winnen, of een model met handrem aan de linkerkant, zodat de chauffeur van zijn cabine naar de laadruimte kan zonder het voertuig te hoeven verlaten.

In 2018 heeft Ford de helft van zijn gamma vernieuwd en in 2019 komt de andere helft aan de beurt, met onder andere de nieuwe Transit 2T en zijn mild hybrid-versie. We vermelden nog dat Ford apps aanbiedt waarmee chauffeurs en wagenparkbeheerders een pak informatie over het voertuig kunnen verzamelen. Die apps zijn nu ook al beschikbaar op de Transit Connect. Tegen 2030 zal 90% van de voertuigen geconnecteerd zijn, terwijl dat nu 15% is. Ford is in Europa al 4 jaar op rij de nummer 1 en al 3 opeenvolgende jaren de nummer 2 van de Belux.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!