Ford maakt elektrisch opladen makkelijker met FordPass

 18/10/2019  Michel Buckinx  Van
Ford maakt elektrisch opladen makkelijker met FordPass

Ford-klanten kunnen binnenkort de FordPass-app gebruiken om herlaadpalen te lokaliseren. Die dienst maakt deel uit van het Ford Charging Solutions-programma van de constructeur.

Ford verduidelijkt dat het FordPass Charging-netwerk op termijn meer dan 125.000 laadpunten in eenentwintig landen zal tellen. Met de FordPass-app kunnen klanten dan een laadpaal lokaliseren en bereiken, betalen en het laden overzien.

Ford biedt trouwens ook de Connected Wallbox, waarmee je thuis kan laden. Volgens de constructeur is het “de eenvoudigste, snelste en meest betaalbare manier om Ford-voertuigen op te laden”. De Wallbox biedt een laadvermogen dat tot vijf maal krachtiger is dan dat van een klassiek huishoudelijk stopcontact.

Ford preciseert dat de eerste opladingen volgend jaar zullen plaatsvinden, wanneer de constructeur zijn nieuwe, volledig elektrische voertuigen zal leveren.

We merken nog op dat Ford ook oprichtend lid en aandeelhouder is van het Ionity-consortium. Dat wil tegen eind 2020 400 laadstations met groot vermogen opzetten op de belangrijkste punten in Europa.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!