Ford lanceert Transits in Sportversie

 13/03/2019  Claude Yvens  Van
Ford lanceert Transits in Sportversie

Ford verrijkt zijn Transit Custom- en Connect-gamma’s met nieuwe, dynamische modellen met een exclusief design. Aan de top van het Transit Custom-gamma prijkt nu een motor van 185 pk met een koppel van 415 Nm.

Het Transit Custom-gamma had voorheen ook al een Sportversie, maar we zien dat de nieuwe Transit Custom Sport, die midden 2019 op de markt komt, nu een EcoBlue 2-litermotor van 185 pk krijgt. Aan de buitenzijde onderscheidt hij zich door een zijstrook in een andere kleur en bredere beschermlijsten. Diezelfde sportieve striping zal ook worden toegepast op de andere Sportversies die al op het IAA-salon van Hannover werden voorgesteld: de Transit Connect Sport (die 20 pk van zijn EcoBlue-motor van 1500 cc trekt) en de Transit Courier Sport. En het lijkt erop dat de Sportversies succes hebben, want in 2018 noteerde Ford 4.402 bestellingen voor de Transit Custom Sport, wat 58% meer is dan in 2017.

De Transit Custom Sport is bovendien uitgerust met de nieuwe FordPass Connect-modem die aan het SYNC 3-infotainmentsysteem is toegevoegd om het voertuig in een wifi-hotspot te transformeren.

 

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!