Ford komt met nieuwe digitale oplossingen

 18/09/2018  Claude Yvens  Van
Ford komt met nieuwe digitale oplossingen

Op de IAA in Hannover lanceert Ford Ford Telematics en Ford Data Services, twee nieuwe oplossingen voor connected lichte bedrijfsvoertuigen aan. Deze zijn bedoeld voor Europese wagenparkklanten en worden begin 2019 vermarkt.

Beide oplossingen zijn ontwikkeld door Ford Commercial Solutions, een onderdeel van Ford Smart Mobility. Ford Telematics biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om met een specifieke applicatie data van connected Fords te bekijken. Aan de hand van informatie die afkomstig is van het voertuig, verschaft een webportaal nuttige inzichten waarmee de efficiency van het wagenpark kan worden verbeterd en de veiligheid van de bestuurder kan worden verhoogd. Dit helpt vlootbeheerders om hun wagenpark vrijwel in realtime te volgen.

Via Ford Data Services krijgen  grotere vloten of aanbieders van telematicadiensten rechtstreeks toegang tot voertuigdata op OEM-niveau. Ford Data Services maakt gebruik van de interne modem in een Ford om voertuigdata rechtstreeks vanuit het voertuig over te brengen naar de cloud, zonder dat hierbij extra externe hardware of beheer nodig is. Vanuit de cloud worden de voertuiggegevens doorgestuurd naar het interne IT-systeem van het wagenpark of naar een externe aanbieder.

Ford Telematics en Ford Data Services worden in het voorjaar van 2019 in Europa geïntroduceerd, eerst in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland, daarna in andere landen. Beide services zullen niet alleen compatibel zijn met de nieuwste Ford bedrijfsvoertuigen, maar ook met oudere modellen die dan moeten uitgerust worden met een door Ford ontwikkelde plug-in device.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!