Ford en Volkswagen nemen in Dunton een VW Design ‘Embassy’ in gebruik

 29/01/2020  Michel Buckinx  Van
Ford en Volkswagen nemen in Dunton een VW Design ‘Embassy’ in gebruik

Ford en Volkswagen hebben officieel een nieuw designcenter geopend. Het center kreeg de naam ‘VW Design Embassy’ mee. Het bevindt zich op de Dunton Campus (Engeland), Fords locatie voor onderzoek en ontwikkeling die volledig in het teken staat van lichte bedrijfsvoertuigen.

Het feit dat nieuwe Volkswagen-producten in het hart van het Commercial Vehicle Centre van Dunton worden ontworpen, is een “teken van vertrouwen tussen beide bedrijven”. Dat benadrukte Stuart Rowley, president van Ford of Europe. En hij gaat verder: “De opening van deze Volkswagen Design Embassy maakt onze samenwerking nog sterker en schept de juiste voorwaarden om bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen die het succes van de twee bedrijven zullen verzekeren.”

Zoals we weten, hebben Ford en Volkswagen aangekondigd dat ze samen bestelwagens en pick-ups willen gaan uitwerken om die vanaf 2022 op de markt te brengen. Ford zal een pick-up en grote lichte bedrijfsvoertuigen voor Europa ontwikkelen terwijl Volkswagen een ‘city van’ voor de Europese en andere markten zal ontwikkelen en bouwen.

Op de foto (van links naar rechts): Lars Krause (VW), Helmut Reder (Ford), Albert-Johann Kirzinger (VW), Amko Leenarts (Ford, Stuart Rowley (Ford) en Lisa King (Ford).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!