Finse delegatie wint kampioenschap voor chauffeurs in Gent

 04/10/2018  Claude Yvens  Economie
Finse delegatie wint kampioenschap voor chauffeurs in Gent

Afgelopen weekend vond in Gent het ‘wereldkampioenschap voor professionele chauffeurs’ plaats. 140 deelnemers uit 14 landen namen het tegen elkaar op inzake ecodriving en behendigheidsrijden. De Finse delegatie won de meeste prijzen.

Het wereldkampioenschap werd ditmaal door Belgium Truckers Club georganiseerd. In het hartje van Gent, zodat er heel wat publiek kon komen kijken. “Een positieve manier om het vak van beroepschauffeur in de spotslights te brengen,” meent Frans Aerts, voorzitter van de BTC. Het kampioenschap verwelkomde deelnemers uit 14 landen (waaronder ook Zimbabwe!), en vooral de Finse delegatie wist met een rijk gevulde prijzenkorf huiswaarts te keren. Ze werden zowel winnaar in de rangschikking van de teams als winnaar “overall”. Onze landgenoot Eric Booten haalde de prijs voor de derde plaats in de ecodrive.

MAN sponsorde dit initiatief door de nodige voertuigen ter beschikking te stellen. In Gent was dan ook een representatieve weergave van het MAN gamma te bewonderen.

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!