Filterproducent Donaldson Europe breidt EDC in Brugge uit

 27/06/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics
Filterproducent Donaldson Europe breidt EDC in Brugge uit

Donaldson Europe breidt zijn Europees distributiecentrum (EDC) in Brugge uit. De Amerikaanse filterproducent heeft een bouwvergunning verkregen voor een bijkomende oppervlakte van bijna 14.000 m². Ook de kantoren voor de verzending en de onthaalinstallaties voor de truckchauffeurs worden aangepast.

Het EDC in Brugge is het hoofddistributiecentrum van Donaldson Europe. Oorspronkelijk was het een productievestiging, maar in 2007 werd de site omgebouwd tot een EDC van 22.000 m². Van hieruit wordt sindsdien vooral de EMEA-zone beleverd. Jaarlijks vertrekken 14 miljoen filters naar 10.000 klanten in 164 verschillende landen. Afhankelijk van de bestemming gebeurt het transport per vrachtwagen of per container, hoofdzakelijk via Zeebrugge en Antwerpen.

Naast het bestaande EDC komt er een nieuw gebouw met 15.000 palletplaatsen voor gemengde opslag. Ook wordt een legbordenmagazijn over twee verdiepingen geïntegreerd, met 3,5 km aan legborden. Deze uitbreiding kan voor 25 tot 35 nieuwe arbeidsplaatsen zorgen, maar dat zal pas op termijn gebeuren.

Aanpalend beschikt Donaldson Europe over nog 10.000 m² vrije grond met het oog op toekomstige groei.

Volgens de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V), die de stedenbouwkundige vergunning verleende, koos Donaldson reeds bij de start in 1966 voor een locatie in Brugge wegens de hoge concentratie aan geschoold personeel.