Fiat Scudo maakt plaats voor gloednieuwe Talento

 29/03/2016  Yannick Haesevoets  Van
Fiat Scudo maakt plaats voor gloednieuwe Talento

De opvolging bij Fiat is verzekerd. Tegen het begin van de zomer ruilt Fiat Professional de Scudo in voor de gloednieuwe Talento. De bestelwagen combineert een interessant laadvermogen met compacte buitenafmetingen en wendbaarheid. Prijzen zijn nog niet bekend.

De nieuwe Talento groeit voort uit de familie van de Renault Trafic, Opel Vivaro en de nog te lanceren Nissan NV300. De wagen is voorzien van een eigen front, en is dus een typisch Fiat Professional gezicht.  De Italianen introduceren met de Talento een model dat met zijn royale laadvermogen een ideale werkpartner is met een veelzijdig karakter. Geheel in traditie krijgt de nieuwe bedrijfswagen van Fiat Professional een naam die verwijst naar een oude munteenheid.

Vanuit stilistisch oogpunt is de Talento compact en goed geproportioneerd. De voorzijde oogt imposant met een grote, praktische voorruit en korte motorkap. Verder kenmerkt het front zich door veel horizontale lijnen die het familiegezicht van Fiat Professional bepalen. Dit stijlkenmerk onderstreept ook de praktische kwaliteiten, zoals de breedte van het voertuig en de laadcapaciteit die duidelijk zichtbaar wordt aan de achterzijde door een robuust design. De nieuwe Fiat Professional bedrijfswagen is uitgerust met betrouwbare, krachtige en slimme turbo en twin-turbo dieselmotoren met vermogens tot maximaal 145 pk.

De Talento neemt in de Fiat Professional range de plek in tussen de Doblò Cargo en Ducato. De nieuwste telg zal medio juni beschikbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!