Fernand Huts pompt ruim 120 miljoen in Katoen Natie

 11/12/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Fernand Huts pompt ruim 120 miljoen in Katoen Natie

De Antwerpse ondernemer Fernand Huts heeft zopas aanzienlijke bedragen in twee van zijn bedrijven gestopt. Hij verhoogde het kapitaal van Katoen Natie met 126  miljoen euro tot 161 miljoen euro. Ook de afvalverwerker Indaver, die Huts vier jaar geleden kocht,  krijgt een fikse injectie: daar wordt het kapitaal met 30 miljoen verhoogd tot 117 miljoen euro. Dat meldt het Staatsblad.

Dat meldt niet waarvoor deze kapitaalinjecties moeten dienen. Katoen Natie maakte de jongste jaren enkele grote acquisities, zoals die van Transport Joosen, de logistieke activiteiten van Nijhof-Wassink in Polen, de logistiek van Talke in België en Nederland of die van Nederlandse chemielogistieker Langen. De groep investeerde ook aanzienlijk in organische groei in binnen- en buitenland, zoals een groot logistiek contract met het ministerie van Defensie. Mogelijks is de Antwerpse groep een grote overname of investering aan het voorbereiden.

Indaver, dat Huts net als Katoen Natie via een Luxemburgse holding controleert, realiseert momenteel een ambitieus project inzake recyclage van plastic. Op de Antwerpse rechteroever wordt een demo-installatie gebouwd waar via pyrolyse gebruikt plastic ontbonden wordt tot nieuwe grondstof voor de petrochemie. Deze installatie zal vanaf medio 2021 zo’n 50 ton plastics per dag omzetten. Als het project succes heeft, wil Indaver verschillende recyclagefabrieken in Europa bouwen.  Vermoedelijk heeft Huts veel vertrouwen in de slaagkansen van de pilootinstallatie en bereidt hij de uitrol van die fabrieken voor.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!