Federatie Boomkwekers wint Logistieke Award

 12/02/2010  Claude Yvens  Logistics
Federatie Boomkwekers wint Logistieke Award

De Federatie Boomkwekers heeft op 11 februari de Logistics Project of the Year 2010 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door een vakjury, die het meest vernieuwende logistieke project in de bloemetjes wil zetten. De jury van de award, die bestaat uit voormalige winnaars van de prijs en een aantal onafhankelijke specialisten, was vooral getroffen door de verkleining van de carbonfootprint die door het project werd gerealiseerd.

Boomkwekers werkt met Innovatiesteunpunt Boerenbond en het  het VIL samen om het transport van boomkwekerijen in de Kempen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het voordeel is dat het aantal lege kilometers van de transporteur wordt beperkt. Dat heeft een gunstige weerslag op de uiteindelijke transportprijs, congestie en het milieu.

Het project werd door de jury beoordeeld op zijn vernieuwende karakter, waarbij samenwerking tussen concurrerende bedrijven structureel werd uitgebouwd. Transport en logistiek zijn immers geen hoofdactiviteiten, zodat samenwerking om operationele kosten en milieubelasting te verlagen, toekomstgerichte pistes zijn. Innovatiesteunpunt Boerenbond en het VIL hebben beroep gedaan op mekaars expertise om een oplossing aan te bieden met een ingrijpend vernieuwend karakter.

Tagged With: Awards 2010

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!