Febetra / UPTR: dit is (vooralsnog) geen fusie

 31/05/2018  Claude Yvens  Economie
Febetra / UPTR: dit is (vooralsnog) geen fusie

De raden van bestuur van Febetra en UPTR hebben elkaar gisteren ontmoet om van gedachten te wisselen over de toekomst van de beroepsverdediging van de transportsector. Na de vakantieperiode zal het duidelijker zijn welke vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Uit de gezamenlijke denktank die gisteren in Vilvoorde plaatsvond kwam de overtuiging naar boven dat in een aantal dossiers het bijzonder belangrijk is dat de federaties met een zelfde duidelijke stem zouden spreken en dit in alle regio’s en dit zowel ten voordele van de kleine, middelgrote als grote transport en logistieke ondernemingen (zowel Febetra als UPTR duiden aan dat beide delegaties bijzonder heterogeen waren, met zowel kleine zelfstandige rijders, grote internationale groepen als kmo’s uit alle landsdelen).

“We willen de beroepsverdediging van de sector naar een hoger niveau tillen. We hopen dan ook dat alle Belgische transport- en logistieke ondernemingen dit initiatief zullen ondersteunen in het algemeen belang van de transport en logistieke sector. We roepen ook de bestuurders van TLV op om zich alsnog achter dit initiatief te scharen”, luidt het in het persbericht.

Lees alles over Febetra in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!