EXCLUSIEF Iveco zal elektrische Nikola Tre in Europa verkopen

 02/12/2019  Claude Yvens  Trucks
EXCLUSIEF Iveco zal elektrische Nikola Tre in Europa verkopen

De aankondiging van de strategische samenwerking tussen Iveco en Nikola Motor was erg in het nieuws in april jl, maar beide partners kondigen nu aan hoe ze het zullen laten gebeuren. Met de hulp van Iveco en drie eerstelijnsleveranciers heeft Nikola zijn Tre-model aangepast om in 2021 klaar te zijn voor productie en om via het Europese Iveco-netwerk op de markt te worden gebracht.

De technische kenmerken van de productieversie van de Nikola Tre zullen morgen worden gespecificeerd, maar het is nu zeker dat de Nikola Tre via het Iveco netwerk in Europa op de markt gebracht en onderhouden zal worden. Als we de voorseriemodel vergelijken met het prototype dat afgelopen april in de Verenigde Staten werd onthuld, is de Tre aanzienlijk geëvolueerd (we mogen een zekere invloed van de Iveco S-Way herkennen), en Trevor Milton (CEO van Nikola Motor) heeft alle bijdrage van Iveco en van FPT Industrial op dit gebied erkend. Hij bedankte ook drie eerstelijnsleveranciers die een cruciale rol hebben gespeeld in het ontwerp en de industrialisatie van het voertuig: Bosch, ZF en Mahle.

Trevor Milton bevestigde dat de eerste wegtesten al in het tweede kwartaal van 2020 in Europa kunnen plaatsvinden en dat de serieproductie in 2021 kan beginnen.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!