Eurohub Sud van WDP in Luxemburg loopt goed vol

 21/09/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate, Multimodaal
Eurohub Sud van WDP in Luxemburg loopt goed vol

WDP heeft in de logistieke zone Eurohub Sud te Bettembourg-Dudelange in Luxemburg zijn tweede gebouw geopend. Het heeft een oppervlakte van 25.000 m² en is verhuurd aan Auchan Retail Luxembourg en robot- en rackspecialist Innovation First. Zij hebben een huurcontract van resp. 15 en 10 jaar.

Ook de werken voor het derde gebouw  – eveneens van 25.000 m² – zijn  gestart. Daarvan is nu al 15.000 m² is voorverhuurd aan een gespecialiseerde Luxemburgse logistieke dienstverlener. Dat wordt naar verwachting einde 2019 in gebruik genomen en zal een investering van 22 miljoen vertegenwoordigen.

Op de terreinen kan nog een vierde gebouw van 25.000 m² opgetrokken worden. WDP kocht de gronden pas een jaar geleden. Daarop stond al een eerste nieuwbouw van 25.000 m² van Ampacet.

Volgens Kristof De Witte, general manager van WDP Belux/Frankrijk spelen de ligging en de multimodale faciliteiten een steeds belangrijkere rol in de ontwikkeling van logistiek vastgoed. “De vlotte uitbreiding van deze locatie is hiervan een treffend voorbeeld”, zegt hij.

De logistieke zone Eurohub Sud is uitgerust met een multimodale terminal (spoor/weg) voor de behandeling van containers, wissellaadbakken en huckepack-opleggers.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!