Eurocargo : Iveco vernieuwt zijn andere bestseller (+ video)

 17/09/2015  Claude Yvens  Economie, Trucks
Eurocargo : Iveco vernieuwt zijn andere bestseller (+ video)

Eén jaar na de Daily heeft Iveco zijn andere bestseller een verjongingskuur bezorgd en dat geheel in lijn met het plan dat in 2012 werd aangekondigd. De Eurocargo, want daarom gaat het, krijgt er naast een nieuwe look nog enkele nieuwe argumenten bij.

Als een lichter voertuig model staat voor een zwaardere truck is het resultaat over het algemeen teleurstellend. In het geval van de Eurocargo is dat echter niet het geval: de gemeenschappelijke familietrekken met de Daily zijn evident, maar het resultaat is meer dan geslaagd. Iveco had voldoende goede smaak om niet te stoppen bij de esthetiek en gaf de Eurocargo enkele nieuwe troeven mee, die hem moeten toelaten zijn onbetwistbaar statuut van leider van het segment tussen 6 en 16 ton te behouden:

– de instapversies beschikken over nieuwe motoren van 160 en 190 pk en die dat vermogen puren uit de Cursor 5 motor. De 160 pk uitvoering heeft een wastegate en de krachtigste krachtbron van de twee krijgt een turbo met variabele geometrie aangemeten. Hij vervangt de huidige 180 pk sterke motor. De andere motoren komen uit het huidige gamma en gebruiken een nieuwe olie met lage viscositeit. Ze zijn gekoppeld aan een nieuwe elektromagnetische koppeling met twee snelheden, die in functie van het gebruik en de koeling ingeschakeld kan worden. Zoals gewoonlijk bij Iveco zorgt de HiSCR ervoor dat de krachtbronnen het zonder EGR en zonder actieve regeneratie kunnen stellen.

– de versnellingsbakken kunnen manueel (6 of 9 versnellingen), automatisch of gerobotiseerd (6 of 12 versnellingen) zijn. De gerobotiseerde versnellingsbakken hebben een Ecoswitch modus, die de schakellogica herprogrammeert en de versie met 12 versnellingen wordt gekoppeld aan een Ecoroll modus, die gebruikt maakt van de inertie van het voertuig bij afdalingen, maar die wel verschilt van dezelfde modus die bij het Stralis gamma gebruikt wordt.

– Iveco meent dat deze innovaties in totaal een brandstofbesparing tot 8% mogelijk moeten maken, te meer daar de Eco modus automatisch actief is (met name met een snelheidsbeperking tot 85 km/u)

– nieuwe telematica interface die overgenomen wordt van de Stralis en waartoe ook een verwijderbare tablet behoort

– nieuw multifunctioneel stuur dat overgenomen wordt van de Stralis en waarmee meteen één van de voornaamste kritieken op de vorige generatie van de Eurocargo gecounterd wordt, aangezien de chauffeur zijn stuur nu niet langer meer los moet laten om tal van bedieningshandelingen uit te voeren

– nieuwe chauffeursstoel overgenomen van de Stralis met meer afstelmogelijkheden

iveco-eurocargo (1)-800

Hieronder vindt u de officiële lanceringsvideo van de nieuwe Eurocargo:

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!