Erik Leysen: “Enkel met wederzijds begrip vermijd je ongevallen”

 25/09/2017  Redactie  Advertorial
Erik Leysen: “Enkel met wederzijds begrip vermijd je ongevallen”

Dit jaar werden Erik Leysen en zijn zoon Kevin bekroond tot ambassadeurs van TRUCKVEILIG 2017. Vastberaden en vooral enorm gedreven overtuigen zij andere chauffeurs om veiliger te rijden.

Met lange dagen en tijdsdruk is de transportsector niet voor iedereen weggelegd. Was trucker worden een logische keuze voor jullie?

Erik: “Ik ben heel graag op de baan. Als vrachtwagenchauffeur heb je echt de vrijheid om van je hobby je beroep te maken.”

Kevin: “Mijn vader wekte bij mij het enthousiasme voor vrachtwagens op. Je blijft je vrijheid behouden en bovendien heb ik vanop mijn ‘bureaustoel’ het beste uitzicht!”

Wat betekent verkeersveiligheid voor jullie?

Erik: “Dagelijks zie ik bestuurders rare manoeuvres uithalen. Wederzijds begrip is soms ver te zoeken. Mijn gouden tip? Liever te laat dan nooit meer thuiskomen.”

Kevin: “Iedereen moet zijn steentje bijdragen voor veilig verkeer. Zo komen we allen heelhuids op onze bestemming en dat is toch het belangrijkste.”

Hebben jullie nog verkeersveiligheidstips voor andere vrachtwagenchauffeurs?
Erik:
“Zeker, ik heb een heel lijstje, maar zal me beperken tot drie: laat je nooit opjagen; laat je niet verleiden om andere truckers in te halen; zet je cruise-control eens 2 km/uur trager. Je zal meer ontspannen zijn en hebt een grotere tussenafstand ten opzichte van je voorliggers.

Kevin: “Haast en spoed is zelden goed! Deze leuze is kort, maar krachtig.”

Lees het volledige interview

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!