Eric Mattheeuws wint de Green Truck Award 2019

 28/02/2019  Claude Yvens  Economie, Transport & Logistics Awards
Eric Mattheeuws wint de Green Truck Award 2019

Transport Eric Mattheeuws (Veurne) heeft de Green Truck Award 2019 in de wacht gesleept. De twee overige laureaten zijn Igean en DHL International.

De Green Truck Award wil Belgische vloten bekronen die de milieudimensie het beste heeft ingepast in zijn vlootbeheer en zijn bedrijfsfilosofie in het algemeen, en die bijzondere inspanningen hebben geleverd om hun vloot en het beheer ervan te vergroenen. Deze prijs kreeg de steun van Iveco en Traxio.

Uitslag 2019

  1.         Transport Eric Mattheeuws (Veurne)
  2.        DHL International (Machelen)
  3.        Igean (Wommelgem)

De winnaar in het kort

Met de aankoop van 50 nieuwe LNG-trekkers, bewijst Transport Erik Mattheeuws eens te meer dat ze blijven investeren in een “groenere” toekomst. Op termijn wil het transportbedrijf naar 100% LNG gaan. “We proberen om onze C02 uitstoot met 20% te verminderen en hopen zo ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst”, staat er in het dossier te lezen. “Deze filosofie is ingebakken in onze cultuur en komt niet van onze stakeholders. Maar deze stakeholders profiteren mee van onze keuze.” De toepassing van tools die de milieuvriendelijkheid van een voertuig bepalen en een score geven – zoals de ecoscore – is een evidentie voor Erik Mattheeuws Transport.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!