Equinox: inoxproducten op het hoogste niveau

 17/01/2019  Redactie  Van, Advertorial
Equinox: inoxproducten op het hoogste niveau

“Een imperiaal uit inox (RVS) is sterker en lichter dan een dakdrager uit aluminium.” Dat zegt Marc van Wijk, distributeur voor de producten van Equinox in België. “Inox is een zeer sterk edelmetaal dat je niet zomaar kan buigen en dat uiteraard niet roest.” Equinox staat op de Brussels Motor Show van 19 tot en met 27 januari (Hal 12, Stand 24).

Equinox is opgericht in 1996. Vanuit de eigen fabriek te Leeuwarden worden dagelijks vele hoogwaardige inoxproducten gefabriceerd en naar de klanten verzonden. Samen met een team van 25 medewerkers worden kwalitatief hoogwaardige producten ontwikkeld waarbij innovatie, milieu en het meedenken met voertuigfabrikanten de belangrijkste pijlers zijn. Ontwikkeling, productie, research & development, kwaliteitscontrole: alles gebeurt in eigen huis.

15% lichter dan gemiddelde aluminium uitvoering

Het soortelijk gewicht van inox is hoger dan van aluminium. Dat zegt nog niets over het gewicht van het imperiaal. “Het grote voordeel van inox of RVS (Roest Vast Staal) is zijn sterkte. Door deze sterkte en onze unieke constructiemethode is het mogelijk om een licht imperiaal te produceren. Een imperiaal voor een Ford Transit L2-H2 weegt bijvoorbeeld slechts 26 kg inclusief de standaard ladderrol.”

Sterk, licht en… stil

Het Equinox-imperiaal wordt pasklaar ontworpen voor elk type bedrijfsauto, fraai aansluitend op het voertuigontwerp. De zijkanten van het imperiaal hebben een open frame, zodat de lading maximaal toegankelijk is en eenvoudig kan worden vastgemaakt. Alle profielen zijn gemaakt van rond buismateriaal, niet alleen mooi om te zien maar ook ideaal bij het vastsjorren van de lading. Om de voorste drager van het imperiaal is een antiwindruiswikkel geplaatst. Daardoor is een grote spoiler niet meer noodzakelijk en blijft het geluid in de cabine aangenaam stil.

Ook sidebars en opstaptreden

Equinox maakt niet enkel bagagedragers. Populair zijn ook de sidebars, zowel bij verhuurbedrijven als bij koeriers. Ze dienen als flankbeschermers en voorkomen grote carrosserieschade bij het links of rechts afdraaien. “Zo een set sidebars kost 350 tot 450 euro”, zegt Marc van Wijk. “En dat is een stuk minder dan de kosten die je zou hebben bij de schade aan de flank van het voertuig. Bovendien is de sidebar sterk genoeg zodat hij bij lichte aanrijdingen niet vervangen hoeft te worden. Niet vreemd dat de meeste verhuurmaatschappijen en pakketdiensten deze sidebars standaard op hun voertuigen laten monteren.”

Een ander populair product zijn de opstaptreden aan de achterzijde, erg handig voor koeriers of chauffeurs die vaak in en uit de bestelwagen stappen. De instaphoogte wordt vaak met 50 % gereduceerd. Equinox levert zijn producten uitsluitend via garagehouders en bedrijfswageninrichters. Alle producten worden kant en klaar geleverd, zodat de montagetijd tot een minimum wordt beperkt.

Voordelen Equinox dakdrager

  • Moderne en fraaie uitstraling
  • Geen bouwpakket, alles is volledig afgelast
  • Eenvoudige montage, alles wordt compleet aangeleverd
  • Standaard ladderrol
  • Uitstekende vastbindmogelijkheden
  • Licht
  • Fluisterstil door antiwindruiswikkel

Equinox

Anne Wadmanwei 4h
8914 BD Leeuwarden
T 0031 58 233 48 88
E info@equinox-rvs.nl
www.equinox-rvs.nl

Voor België

Marc van Wijk: 0031 653 79 59 75 – m.vanwijk@equinox-rvs.nl

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!