Enkel Unizo vraagt nog uitstel van kilometerheffing

 31/03/2016  Claude Yvens  News Transport
Enkel Unizo vraagt nog uitstel van kilometerheffing

Na de aankondiging van de officiële lancering van de kilometerheffing vraagt enkel Unizo nog het uitstellen van de maatregel. Wat niet wil zeggen dat het dossier afgesloten is, verre van zelfs…

Aangezien Unizo vaststelt dat twee weken geleden de helft van zijn leden nog niet uitgerust was met een OBU, blijft de Vlaamse zelfstandigenorganisatie vragen dat de kilometerheffing vandaag niet van start zou gaan. Een houding die weinig kans maakt om een positieve reactie los te weken, zoals Johan Schoups, CEO van Viapass, gisteren al wist te vertellen. De andere organisaties die een uitstel vroegen, hebben hun eis, die evenmin veel kans op succes zou hebben, nog niet opnieuw geuit. (in Frankrijk heeft de FNTR zich ook in deze zin uitgesproken).

Bij de tegenstanders van de kilometerheffing kondigt UPTR inmiddels wel een juridisch gevecht aan, maar het wacht het uitschrijven van de eerste facturen (15 april dus) af om het systeem onder vuur te nemen op basis van de adviezen van advocaten die het al ontvangen heeft. Comeos kan van zijn kant niets anders doen dan zijn inflatoire vrees herhalen: de kilometerheffing zal van die aard zijn dat het de courante consumptieproducten 0,4% duurder zal maken, aangezien de handelaars, de laatste schakel in de distributieketen, niet anders zullen kunnen dan de meerkost te verhalen op de eindgebruiker.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!