Ekotrax wint de Truck ICT Award 2019

 28/02/2019  Claude Yvens  IT, Transport & Logistics Awards
Ekotrax wint de Truck ICT Award 2019

Ekotrax (Sint-Katelijne-Waver) heeft tijdens de Transport & Logistics Awards de Truck ICT Award uit de brand gesleept. Vintra en FB Logistics eindigden respectievelijk tweede en derde.

De winnaar van de Truck ICT Award is een Belgische onderneming die haar eigen vrachtwagenpark (meer dan 3,5 ton) beheert en een uiterst doeltreffend ICT-beleid (hardware, software en telecommunicatie) voert. Deze prjs kreeg de steun van Scania en van Timocom.

Uitslag 2019

  1.         Ekotrax (Sint-Katelijne-Waver)
  2.         Vintra (Heist-op-den-Berg)
  3.         FB Logistics (Machelen)

De winnaar in het kort

Ekotrax besteedde de afgelopen jaren bijzonder veel aandacht aan de integratie van de ICT voorzieningen in de operationele aanpak bij zowel het bedrijf als de klanten, met duidelijke KPI’s. Gespecialiseerd in gekoeld en verwarmd transport zijn ze voor een groot stuk actief in de sector van de dagverse producten. Dit wil zeggen dat ze transporten zo efficiënt mogelijk moeten organiseren. Daarom speelt ICT zo’n belangrijke rol voor Ekotrax. Het bedrijf heeft recent heel wat inspanningen geleverd om zijn ICT omgeving grondig op punt te stellen. De voorzieningen inzake werking, back-up, beveiliging en transportgerichte toepassingen zijn state of the art en getuigen van een solide focus. Voor alle software gingen ze duurzame partnerships aan bij gespecialiseerde bedrijven. Ze zochten daarbij specifiek naar experts met flexibiliteit, kennis en een no-nonsense aanpak.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!