Eerste namen Chinees logistiek park in Zeebrugge gekend

 06/11/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, E-commerce, Real Estate
Eerste namen Chinees logistiek park in Zeebrugge gekend

In Shanghai zijn vijf protocolakkoorden ondertekend voor de uitbouw van het ‘Lingang Overseas Zeebrugge Modern Industrial Park’. Dat is een deel van de logistieke zone in de achterhaven van Zeebrugge, waar de Chinese vastgoedgroep Lingang 85 miljoen euro wil investeren.

De ontwikkeling van de 30 ha grote zone door de Chinese groep werd in mei jongstleden bekend gemaakt, maar het was nog raden naar wie er zich zou vestigen. De eerste vijf bedrijven ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU) op de prestigieuze CIIE-beurs (China International Import Expo) in Shanghai. Ze komen uit China, België en Nederland. Voorlopige zijn er geen grote namen bij, hoewel de zone voorbestemd is om een grote logistieke hub te worden voor de handel tussen China en Europa.

De bedrijven zijn Feng Zang Industrial, die er een tradingactiviteit wil ontwikkelen; China Certification & Inspection Group, die inspectiediensten voor traders organiseert; Shanghai Rainbow Wings International Trade (die nauw samenwerkt met de Amerikaanse supermarkten Costco); logistieke dienstverlener Aprojects Belgium uit Antwerpen (die ook in China en Korea is gevestigd); en Eurotown uit Nederland (die er een exportcentrum voor e-commerce wil uitbouwen).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!