Een VW Transporter met nog meer connectiviteit

 23/02/2019  Claude Yvens  Van
Een VW Transporter met nog meer connectiviteit

Het is noch een facelift, noch een nieuwe versie van de Transporter, maar de legendarische bestelwagen van Volkswagen wordt voortaan aangeboden met absolute toptechnologie, eigen aan onze tijdsgeest. De Multivan voor personenverkeer bijt de spits af.

 Volkswagen Commercial Vehicles noemt hem de T6.1. Hij is uitgerust met een nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging, die met andere woorden niet meer hydraulisch wordt aangestuurd. Dankzij deze innovatie is het volgens de fabrikant nu mogelijk om het voertuig uit te rusten met nieuwe rijhulpsystemen zoals de Cross Wind Assist, die voor de nodige stabiliteit zorgt bij hevige zijwind. De nieuwe T6 is bovendien in optie verkrijgbaar met rijstrookassistent, parkeerhulp, achteruitrij-assistent en het Trailer Assist-systeem dat hij van zijn groter broer, de Crafter, heeft geërfd.

Een andere opvallende nieuwkomer op deze T6 is het geheel digitale dashboard, dat voortaan voorzien is van het MIB3-infotainmentsysteem met geïntegreerde eSIM, die de deur wagenwijd openzet voor nieuwe geconnecteerde diensten. De MIB3 komt nu ook met spraakbesturing.

Onder de motorkap vinden we een tweeliter turbodieselmotor van 90 tot 199 pk. We beleven bovendien de première van een elektromotor van 82 kW. Voor de uitvoering met het grootste batterijpack, kondigt Volkswagen Commercial Vehicles een autonomie van meer dan 400 km aan (NEDC).   

Lees alles over Volkswagen Commercial Vehicles in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!