Een nieuwe Europese hub voor Liege Airport

 11/10/2018  Claude Yvens  Multimodaal
Een nieuwe Europese hub voor Liege Airport

Het Russische luchtvrachtbedrijf AirBridgeCargo gaat van Liege Airport zijn Europese hub voor de komende tien jaar maken. Dankzij die overeenkomst kan de Waalse luchthaven meedelen dat het de kaap van een miljoen ton per jaar zal overschrijden, waardoor het tegen 2020 een plaats in de Top 5 van de Europese cargoluchthavens kan bemachtigen.

AirBridgeCargo is het grootste luchtvrachtbedrijf van Rusland en is een filiaal van de groep Volga Dnepr. Het is gespecialiseerd in het vervoer van farmaceutische producten. Volgens de overeenkomst zal AirBridgeCargo 25.000 m² hallen en 2.000 m² kantoorruimte van Liege Airport huren. Ook ABC, dat al sinds oktober 2017 met een tiental vluchten per week in Liege Airport actief is, zal zijn capaciteit opschroeven en binnen anderhalf jaar wekelijks tot 30 vluchten voorzien.
“Dankzij AirBridgeCargo achten we het mogelijk om tegen 2020 een miljoen ton te bereiken en de Europese Top 5 van de cargoluchthavens te halen”, verklaarde Luc Partoune, CEO van Liege Airport.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!