Een mooie avond

 17/02/2010  Claude Yvens  Expertise Center
Een mooie avond

Donderdag 11 februari 2010, Thurn & Taxis, Brussel. Frank Thys stapt op het podium om zijn prijs van Transporteur van het Jaar 2010 samen met zijn vader in ontvangst te nemen. Het is heel gewoon een zeer mooie familiemoment, in aanwezigheid van de 1.200 genodigden van de Transport & Logistics Awards. Je moet er geen dogma in zien, wel eens te meer een familiebedrijf, dat bewezen heeft dat het perfect mogelijk is de ondernemerswaarden te combineren met een heldere strategische visie en een feilloze beheersstructuur.

 

Van die grootse avond zijn er trouwens meer aangrijpende beelden, nog luister bijgezet door de uitreiking van de prijs European Transport Company of the Year, een ander initiatief van MMM Business Media. In een dergelijke competitie, met 12 kandidaten uit 12 landen, mag je een plaats op het podium al zien als een overwinning. Zowel het Roemeense bedrijf Lazar (derde) als Van Dievel (tweede) hebben dat goed begrepen. De verdiensten van de Britse winnaar Tradeteam kunnen er alleen maar mooier op worden.

 

De Europese prijs bekroont 18 jaar geduldig werken aan de beste praktijken van de sector. De Belgische Transporteur van het Jaar achtereenvolgens derde en dan tweede zien eindigen in de Europese competitie, moet de transporteurs van hun complexen bevrijden. In ons land zijn zij soms experts in knowhow, maar minder in het bekendmaken van hun kunde en kennis. De manier waarop het peil van een prijs als de Transport Safety Award in zeven jaar tijd is vooruitgegaan, is bemoedigend, al willen wij in beide gevallen niet naïef doen.

 

In de zaal zaten waarschijnlijk prijsbrekers, mensen die hun chauffeurs uitbuiten, een paar fraudeurs misschien. Het zou de Transport & Logistics Awards te veel eer aandoen er de spiegel van de globale evolutie van de sector van te maken. Maar op die 11e februari stonden de beste praktijken een avond lang in de kijker… En u was met zijn 1.200 om hen aan te moedigen. Een nieuw record! Na 18 maanden felle crisis mag ook dat resultaat even onderstreept worden.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!