Een gesprek met Gertjan Breij, Managing Director bij DKV Euro Service Benelux, over de DKV BOX EUROPE

 23/11/2017  Redactie  News Transport, Advertorial
Een gesprek met Gertjan Breij, Managing Director bij DKV Euro Service Benelux, over de DKV BOX EUROPE

Komt de DKV BOX EUROPE eraan om door heel Europa te gebruiken?

Inderdaad. Vanaf 2018 bieden we onze klanten een toekomstbestendige EETS-box aan in de vorm van de DKV BOX EUROPE. Dit is een on-board unit die aan de nieuwste eisen van alle Europese lidstaten voldoet en door heel Europa kan worden ingezet.

Wat zijn de voordelen van de DKV BOX EUROPE?

Deze on-board unit is een echte ‘plug-and-play’ oplossing, die naar believen voor verschillende voertuigen kan worden gebruikt. Daarmee is tijdverslindend in- of ombouwen in een garage niet nodig. Tolregistratie en landinstelling verlopen simpel via het online DKV portal; toldata gaan “over-the-air” naar de OBU en omwisselen van boxen hoeft niet meer. Dit alles betekent aanmerkelijk minder benodigde tijd en inzet, en de gebruiker blijft bovendien flexibel. De DKV BOX EUROPE heeft zelfs alle toegevoegde waarde in huis om toekomstige taken aan te kunnen, zoals uitvoerige analyse van voertuigdata.

Welke landen zal de box gaan omvatten?

Doel is om bij de start van de markt in 2018 de Belgische tol te kunnen afrekenen. Direct daarna worden Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië opgenomen.

Welke ander factoren behalve de box zelf spelen een rol?

Als vervoerder moet ik me steeds weer de vraag stellen: wat verwacht ik van mijn tolbox? Vind ik het na 1 tot 2 jaar geen probleem om bijvoorbeeld extra boxen te moeten laten inbouwen – waardoor ik dan weer terug ben bij af – of ga ik liever direct in zee met een aantoonbaar toekomstbestendig systeem als de DKV BOX EUROPE?

Meer informatie over de EETS-box via volgende link.

Lees alles over DKV Euroservice Benelux in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!