Een consortium om BioLNG in Europa te bevorderen

 11/12/2018  Claude Yvens  Trucks, Andere leveranciers
Een consortium om BioLNG in Europa te bevorderen

Terwijl LNG voet aan de grond begint te krijgen bij wagenparken die langeafstandsvervoer uitvoeren, is een bedrijvenconsortium opgezet om de volgende fase van de ontwikkeling van de alternatieve brandstof voor te bereiden: hieruit is BioLNG Euronet ontstaan en onder andere Scania, Iveco en Shell maken deel uit van het consortium.

Het consortium, dat via de CEF-budgetten (Connecting Europe Facility) financiële steun van de Europese Unie krijgt, gaat op verschillende niveaus werken:

  • Shell gaat in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen en Spanje 39 bijkomende LNG-stations inplanten, op ongeveer 400 kilometer van elkaar af
  • in Nederland wordt een bioLNG-fabriek gebouwd, met een vooropgestelde productie van 3000 MT/jaar, op basis van huishoudelijk afval dat in de omgeving is opgehaald.
  • Iveco en Scania gaan leasingoplossingen aanbieden voor 2000 nieuwe trucks. Om de financiële drempel tot de LNG-technologie te verlagen, worden de bijkomende kosten van de aankoop van LNG-voertuigen zo, met een maximum van 30.000 euro, gefinancierd.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!