Eeckhout-Cardoen: openhartspecialist voor trucks & trailers

 25/04/2016  Claude Yvens  Expertise Center, Service
Eeckhout-Cardoen: openhartspecialist voor trucks & trailers

EC truck & trailerservice, het levenswerk van Bruno Eeckhout en Isabelle Cardoen, biedt al sinds 1995 een one-stop-shopping voor alle bedrijfsvoertuigen, zonder afhankelijk te zijn van een bepaald merk.

“De service van een merkonafhankelijk bedrijf biedt de klant vele voordelen.”, verklaart Isabelle Cardoen. “Er is een lagere kostenstructuur zonder in te boeten aan kwaliteit en dienstverlening voor de klant. Als onafhankelijke werkplaats gaan wij meer effectief meedenken met onze klant alsof we zelf transporteur of distributeur zouden zijn. Het betekent ook dat wij meer vrijheid hebben onze klanten de beste koop aan te bieden. Dit kan enerzijds door een gerichte aankoop van alternatieve, maar evenwaardige slijtageonderdelen en de anderzijds zeer correcte uurlonen.”

“Om deze service te garanderen hebben we ondertussen drie zeer professioneel uitgerust werkplaatsen. Om efficiënte diagnoses en doeltreffende reparaties uit te voeren hebben we alle merkgebonden diagnoseapparatuur en volgen onze medewerkers scholing bij de invoerders. Ook revisies van motoren en versnellingsbakken gebeuren in eigen huis.

cardoen (1)

Merkonafhankelijke serviceverlener

Eeckhout-Cardoen is fier op haar status van merkonafhankelijke dienstverlener. Zo verwoorden zij het zelf: “Vaak horen wij dat klanten om verschillende redenen niet durven aankloppen bij een merkonafhankelijke garage: problemen met garantie en de service bij een concessiehouder zou beter zijn. Niets is minder waar!”

“De Europese wetgeving met het oog op effectieve concurrentie in de automobiel aftersales werd op 1 juni 2010 ingevoerd, ten voordele van de consument. Deze wetgeving omvat verschillende wettelijke bepalingen betreffende onderhoud, garanties en het delen van merkspecifieke informatie door fabrikanten met onafhankelijke spelers.”

“De Europese mededingingswetgeving voor de automobiel nazorgmarkt is zodanig opgesteld dat consumenten voor reguliere onderhoudsbeurten of reparaties gebruik kunnen maken van elk herstelbedrijf, zowel tijdens de wettelijke garantieperiode als een verlengde garantie, zonder dat de garantie vervalt. Uiteraard draagt wie het onderhoud uitvoert wel de verantwoordelijkheid voor die werken en niet de fabrikant.”

“Uit de Europese wetgeving vloeit tevens voort dat onafhankelijke garages reserveonderdelen van gelijke kwaliteit mogen kopen, alsook originele reserveonderdelen (onderdelen die zijn gemaakt volgens de gebruikte specificaties en productienormen van de fabrikant).

“Elke onafhankelijke garage heeft toegang tot alle technische informatie voor het onderhoud van de verschillende automerken. De constructeur is verplicht om alle informatie die nodig is om correct de informatie van de boordcomputer te lezen en te interpreteren, ter beschikking te stellen van iedereen.”

“Een merkonafhankelijke werkplaats is dus minstens even kwalitatief als een concessiehouder!”
cardoen (2)

Totaaloplossingen op maat van Eeckhout-Cardoen:

 • Alle onderhoud en herstellingen
 • Georganiseerde 7 op 7, 24 uur op 24 depannage
 • Keuringstraat analoog aan de keuringscentra
 • Installeren van tachografen en snelheidsbegrenzers
 • Afdeling hydrauliek, ook op depannage
 • Glasbraak, herstellingen
 • Ongeval reparatie
 • Het opmaken van onderhoudscontracten
 • Het opmaken van raamakkoorden
 • Verkoop, renting en leasing
 • Vervangvoertuigen

Eeckhout – Cardoen: spécialiste trucks & trailers à part entière

Eeckhout-Cardoen: openhartspecialist voor trucks & trailers

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!