[VIDEO] Eandis wint de Logistics Project of the Year 2017

 23/02/2017  Claude Yvens  Contract Logistics, Transport & Logistics Awards, Nieuwsbrief
[VIDEO] Eandis wint de Logistics Project of the Year 2017

Eandis (Melle)  heeft de prijs van Logistics Project of the Year 2017 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Hij volgt Dockx Group op.

De prijs van het Logistics Project of the Year beloont in een industrieel of commercieel bedrijf een project voor het beheer van de bevoorradingsketen (supply chain), dat bijzonder efficiënt is. Deze projecten kunnen uitgewerkt worden in samenwerking met een gespecialiseerde logistieke operator. Deze prijs geniet de steun van WDP.

Resultaat 2017

1        Eandis
2        Oesterbank
3        CLD Distribution

De winnaar in het kort

In een zeer snel veranderende energiewereld bleek dat enkele structurele veranderingen in het business model noodzakelijk waren. Het voorraadbeheer werd dus helemaal hertekend om de verspilling tegen te gaan en om tot een meer wendbare logistiek te komen.

De jury was onder de indruk van de zeer grondige voorbereiding en doordachte benadering van deze herziening. De uitvoering ervan ging gepaard met een totale reorganisatie van de logistieke diensten, een forse verbetering van de materiaalleveringen aan de onderaannemers en een training van de medewerkers.  De jury waardeerde het feit dat de mensen zelf verantwoordelijk worden voor hun eigen stocks, maar hiervoor de nodige tools en applicaties ter beschikking krijgen. Tot slot speelden de kwantitatieve resultaten een grote rol bij de beslissing van de jury: na aftrek van de projectkost vertoont de optimalisering van de logistiek een fors batig saldo.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!