Duitsland steunt duidelijk LNG

 13/10/2017  Claude Yvens  Economie
Duitsland steunt duidelijk LNG

Het Duitse Ministerie voor Verkeer en Digitale Infrastructuur identificeert LNG als de best toepasbare oplossing voor vrachtvervoer over de weg op korte termijn en voor de komende 10 tot 15 jaar. Tot grote tevredenheid van Iveco…

Het BMVI wil de broeikasgasemissies van vervoersmiddelen met 42% tegen 2030 ten overstaan van 1990 verminderen. In het kader van het Initiatief voor een klimaatvriendelijk vrachtverkeer over de weg” werd de haalbaarheid van aardgas, brandstofcellen en op elektriciteit gebaseerde vloeibare brandstoffen in overweging genomen. Deze studie identificeert LNG als het enige massamarktalternatief voor diesel totdat vanaf 2030 brandstofcelsystemen hun vruchten kunnen afwerpen. Er wordt verwacht dat tegen 2030 ongeveer 50.000 vrachtwagens met alternatieve aandrijving in Duitsland zullen worden verkocht.

“De BMVI-studie valt samen met onze visie en met onze inspanningen om de markten van gecomprimeerd aardgas (CNG) en vloeibaar aardgas (LNG) te ontwikkelen”, zegt Iveco, die al meer dan 22.000 vortuigen op aardgas verkocht en binnenkort een LNG-versie van zijn Cursor-13 motor zal voorstellen.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!