Dufour koopt elf Volvo FH16 goedgekeurd voor lasten tot 180 ton

 01/09/2015  Yannick Haesevoets  News Transport
Dufour koopt elf Volvo FH16 goedgekeurd voor lasten tot 180 ton

De groep Dufour uit Doornik neemt de komende dagen de laatste exemplaren van een bestelling van elf uitzonderlijke FH16-trekkers in ontvangst. Deze krachtpatsers van 750 pk zijn gehomologeerd voor treingewichten tot 180 ton. Ze zullen vooral ingezet worden voor het vervoer van kraanonderdelen.

De meer dan 100 jaar oude Groupe Dufour is vandaag één van de belangrijkste spelers op de Belgische markt van het zware hijswerk en de montage van windmolens. Daarnaast is ze actief in het vervoer van zware en/of ondeelbare stukken, in diensten voor de milieu- en energiesectoren en in de bouwsector (o.a. met een eigen betoncentrale). Dufour beschikt over vier vestigingen (Doornik, Rijsel, Parijs en Duinkerke) en is vooral actief in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De vloot die ingezet wordt door de afdeling ‘hijswerken’ van de groep, bestaat uit meer dan 40 eigen trekkers – allemaal Volvo Trucks – en 20 à 30 voertuigen van charters. De afdeling ‘hijswerk’ beschikt onder andere over een dertigtal grote kranen, waarvan de werkhoogte tot 200 meter kan reiken.

Dit jaar alleen al heeft GGN (Grand Garage du Nord) liefst 32 Volvo Trucks vrachtwagens en trekkers aan de diverse afdelingen van Groupe Dufour geleverd, die over 800 motoren en 600 grijze kaarten beschikt.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!