DSV wil Panalpina overnemen voor 3,5 miljard euro

 16/01/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics
DSV wil Panalpina overnemen voor 3,5 miljard euro

DSV heeft een bod van 4 miljard CHF neergelegd voor de overname van de Zwitserse expeditie- en logistiekgroep Panalpina. De Deense groep, die eind vorig jaar er niet in slaagde om CEVA Logistics over te nemen, wil met deze transactie aansluiten bij de wereldwijde top in de sector. Indien de overname lukt, groeit de omzet van DSV tot 110 miljard DKK (ongeveer 15 miljard euro).

De raad van bestuur van Panalpina bevestigt dat ze een bod heeft ontvangen maar spreekt  zich vooralsnog niet uit. DSV biedt 55 frank en 1,58 DSV-aandelen per Panalpina-aandeel, wat overeenkomt met 170  frank per aandeel. De totale overnameprijs zou dan komen op  4 miljard frank of 3,5 miljard euro. Dat is een premie van 24% tegenover de slotkoers van 11 januari en van 31% tegenover de gemiddelde koers van zestig dagen daarvoor.

Op de Zwitserse beurs steeg de koers vanmorgen naar 179,3 CHF, wat betekent dat de markt oordeelt dat het bod iets te laag is. Ook sluiten analisten niet uit dat een concurrent een tegenbod plaatst. Eind 2018 had Kuehne + Nagel avances gedaan, maar toen had Panalpina zeer koel gereageerd.

De belangrijkste aandeelhouder van Panalpina is de Zwitserse stichting  Ernst Goehner met 45,9%. De tweede grootste is de Zweedse ‘activistische’ investeerder Cevian Capital met 12,3%.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!