DSV voltooit overname van Panalpina

 19/08/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, Multimodaal
DSV voltooit overname van Panalpina

DSV verwacht vandaag de aankoop van alle openbare aandelen van Panalpina te kunnen afronden. Hierdoor kan het integratieproces beginnen. De nieuwe onderneming zal DSV Panalpina heten, maar ze zal op de markt onder de merknaam DSV werken.

Door de combinatie met DSV ontstaat een van ’s werelds grootste transport- en logistiekbedrijven, met een pro forma omzet van circa 118 miljard DKK (ongeveer 16 miljard EUR) en 60.000 medewerkers in 90 landen. Panalpina zelf telt 14.500 medewerkers in 70 landen.

Met zijn nieuwe omvang komt de Deense groep – in 1976 geboren als een kleine transporteurscoöperatieve – in de buurt van de wereldwijde top drie van het vervoer en de logistiek. Die bestaat vandaag uit Deutsche Post DHL, DB Schenker en Kühne + Nagel.

Vermoedelijk zal de nieuwe directie van de groep in de loop van volgende week benoemd worden. De volledige integratie zal naar verwachting twee tot drie jaar in beslag nemen, waarbij het grootste deel van de operationele integratie binnen twee jaar zal worden afgewikkeld. DSV verwacht jaarlijks 295 miljoen EUR kostensynergieën te kunnen realiseren.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!