DSV verankert healthcare logistiek in België met nieuw DC in Gent

 05/06/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
DSV verankert healthcare logistiek in België met nieuw DC in Gent

DSV opent in juli een nieuw distributiecentrum voor farma- en healthcare-producten in Gent. De nieuwe faciliteit is een uitbreiding van 10.500 m² van het huidige distributiecentrum in de Arteveldestad. Dat brengt de totale oppervlakte op 36.000 m². Die is volledig gewijd aan de medische en gezondheidsproducten. De uitbreiding was nodig omdat het klantenbestand van de Deense groep in beide sectoren blijft groeien.

Het nieuwe gebouw staat volledig onder gecontroleerde temperatuur, wat ervoor moet zorgen dat de koudeketen van deze gevoelige producten nooit wordt verbroken. De koelcellen en de verpakkingsinstallaties voldoen volledig aan de internationale regelgeving en vereisten. Zo beschikt ze over een GMP-licentie voor het ompakken en labelen van gezondheidsproducten.

“De laatste jaren is de healthcare-markt snel en ingrijpend veranderd”, zegt Nouzha Ouaamar, global Business Development Director van DSV voor de sectoren Healthcare & Life Sciences. “De klantensegmentering wordt steeds fijnmaziger, de productintroducties volgen elkaar sneller op en ook de distributienetwerken evolueren constant. Ons distributiecentrum in Gent laat ons toe om deze uitdagingen aan te gaan”.

Volgens Albert-Derk Bruin, de topman van DSV Solution voor België en Frankrijk, is het logistieke platform ideaal gelegen, in de buurt van de havens van Gent en Antwerpen en de internationale luchthaven van Brussel-Nationaal “Het past perfect in een naadloos distributienetwerk in Europa”, zegt hij.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!