DSV Solutions breidt healthcare logistiek in Gent uit

 15/10/2018  Claude Yvens  News Logistics, Real Estate, ICT & Magazijninrichting
DSV Solutions breidt healthcare logistiek in Gent uit

DSV Global Transport and Logistics breidde zopas haar logistiek centrum aan de Eddastraat in Gent uit met een nieuw gebouw van 10.500 m². De site van de Deense logistieke groep – vandaag in totaal 36.000 m² magazijnoppervlakte – is volledig gericht op de opslag en distributie van ‘medical devices’ en farmaceutische producten. Het nieuwe magazijn was nodig omdat de groep een forse groei in deze sector kent.

De producten vertrekken vanuit het complex van DSV Solutions in Gent naar hospitalen, medische instellingen, techniekers, apothekers, enzovoort in de Benelux, Europa en de rest van de wereld. “Wij zetten sterk in op Value Added Services. Zo worden bijvoorbeeld operatiekits na gebruik in het ziekenhuis opgehaald, gedecontamineerd, gecontroleerd, eventueel gerepareerd getest en bijgevuld. Daarna worden ze naar een nieuw ziekenhuis verstuurd”, legt Edwin Eggebeen, Business Unit Director West van DSV Solutions uit.

Om het nieuwe gebouw met een inwendige hoogte van 13 m op te trekken werd een crossdock-center afgebroken. De nieuwe installaties worden automatisch tussen 15 en 25 graden Celsius gehouden. Voor sommige producten is er ook een vriescel op -20° C en een ‘cold chain area’ met een temperatuur tussen 2 en 8° C.

“Door de groei van de huidige klanten zijn er al 20 nieuwe jobs bijgekomen. Voor nieuwe klanten komen er naar verwachting nog eens 30 bij. Het personeelsbestand in Gent zal zo groeien tot in totaal 245 medewerkers”, zegt Eggebeen nog.

Naast het nieuwe gedeelte is ook een kantoorgebouw van 1.200 m² opgetrokken. Dit is het nieuwe hoofdkantoor voor DSV Solutions België. Het huisvest de centrale diensten, zoals HR, IT, engineering, transport, douane en financiële diensten.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!