Driver Coaching voortaan standaard op de Volvo FH en FM

 24/02/2016  Claude Yvens  News Transport, Trucks, IT
Driver Coaching voortaan standaard op de Volvo FH en FM

Driver Coaching wordt voortaan standaard geïnstalleerd op alle Volvo FH en op de FM indien die uitgerust is met een I-Shift versnellingsbak met het I-Shift FUEC pakket. De Zweedse constructeur zet op die manier een bijkomende stap in zijn inspanningen om het brandstofverbruik op te volgen. Een jaar geleden werd het Fuel & Environment van Dynafleet al standaard op deze twee modellen.

Het Driver Coaching concept

De chauffeur ontvangt bij ieder traject in realtime raadgevingen waarmee hij zijn rijstijl kan verbeteren en dus het brandstofverbruik kan verminderen. Deze praktische raadgevingen zijn eenvoudige boodschappen, die op een scherm in het midden van het dashboard worden weergegeven. Ze gaan over het gebruik van de cruise-control, de I-Shift versnellingsbak en de motorrem, over het afremmen, enz.

De chauffeur kan eveneens zijn algemene score raadplegen. Naast deze Fuel Efficiency Score (een score van het energetisch rendement) kan hij ook nog 4 andere specifieke scores raadplegen: anticipatie en remmen, gebruik van de motor en de versnellingen, aanpassing van de snelheid en stationair gebruik van de motor. Scores die eveneens toegankelijk zijn voor de vlootbeheerder.
Driver-Coaching-volvo-2