DPD viert 20 jaar in België met groei van 15% (VIDEO)

 01/04/2014  Claude Yvens  Economie
DPD viert 20 jaar in België met groei van 15% (VIDEO)

DPD (van de La Poste groep) viert dit jaar het 20-jarige bestaan van zijn vestiging in België. Het moment om een round-up te maken met Managing Director Marc Morioux. Nadat DPD in 2013 met 13% groeide (9,5 miljoen vervoerde pakketten voor een omzet van 89 miljoen euro), verwacht het bedrijf ook dit jaar een groei van 15%. Deze pronostiek is gebaseerd op de groei van de globale pakketmarkt in het zog van zowel de groeiende e-commerce als de daling van de voorraden in de industrie in het algemeen,. Daarnaast calculeert het bedrijf ook de lancering van nieuwe producten en concepten in dit groeiscenario in.
 
DPD Parcel Shops

Het meest interessante van deze concepten is het opzetten van een netwerk van 750 Parcel Shops in België. De klant kan in deze partnerwinkels zijn pakket gaan afhalen, wanneer hij niet thuis is bij de levering ervan. De levering in een Parcel Shop is ook 25% minder duur dan een levering thuis. Het netwerk van deze Parcel Shops is ook internationaal en meer en meer met elkaar verbonden. Zo sluit het net van de Benelux vanaf 1 mei 2014 aan op het Duitse en het Franse net.
 
Dit nieuwe initiatief heeft 20 bijkomende banen gecreëerd bij DPD Belux, dat dan ook stevig inzet op deze bijkomende dienstverlening.

Follow My Parcel

DPD gaat verder ook zijn opvolgingsservice voor zendingen, Follow My Parcel genoemd, verfijnen. De venstertijden voor levering zullen binnenkort van drie uur ingekort worden naar één uur.

Tagged With: DPDMarc Morioux

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!