DPD Belux: “Wij zullen de kilometerheffing aan onze onderaannemers betalen” (VIDEO)

 17/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
DPD Belux: “Wij zullen de kilometerheffing aan onze onderaannemers betalen” (VIDEO)

15 dagen voor de invoering van de kilometerheffing stellen de vervoerders die in onderaanneming werken zich nog altijd de vraag op welke manier ze de aan Satellic betaalde bedragen naar hun opdrachtgevers zullen kunnen doorschuiven of niet. Terwijl GLS volgens hardnekkige geruchten de kilometerheffing niet wil terugbetalen omdat “er compenserende maatregelen voor vervoerders zijn”, bevestigt DPD Belux, dat gespecialiseerd is in expressdiensten en pakketleveringen, van zijn kant dat het de kilometerheffing wel degelijk zal betalen aan zijn onderaannemers.

DPD Belux werkt voor het vervoer van zijn pakketten uitsluitend met onderaannemers. Het bedrijf heeft zelf geen enkel voertuig. 90 tot 95% van de gebruikte voertuigen zijn lichte bedrijfswagen van minder dan 3,5 ton, die niet onderhevig zijn aan de kilometerheffing. DPD Belux werkt voornamelijk met onderaannemers die over trucks beschikken voor de trajecten tussen de hubs in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Silvio Mestdagh, CEO van DPD Belux, verzekert aan zijn onderaannemers dat hij de kilometerheffing zal betalen: “Zij kunnen het bedrag van de heffing doorrekenen op de factuur die ze ons toesturen. Wij rekenen van onze kant de belasting op basis van een precieze calculatie door aan onze klanten.”

Dreigt de kilometerheffing een invloed te hebben op het soort voertuigen dat door DPD Belux gebruikt wordt? “Wij willen onze transporten optimaliseren voor onze klanten, die zelf de heffing ook zullen moeten doorrekenen aan hun eigen klanten. Wij zullen dus trachten om de transportkosten zoveel mogelijk te doen dalen door te combineren en door zoveel mogelijk kleine voertuigen te gebruiken. Dus ja, de kilometerheffing zal een impact hebben op onze organisatie en op de vloot waarmee we werken”, aldus nog Mestdagh.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!