Doornik kiest voor CNG

 24/10/2018  Claude Yvens  Trucks
Doornik kiest voor CNG

De Stad Doornik heeft zijn eerste truck op gecomprimeerd aardgas (CNG) gekocht. De nieuwe Renault Trucks D Wide van 320 pk gaat deel uitmaken van een wagenpark waarin Renault Trucks nu ook al goed is vertegenwoordigd.

De stad Doornik werkt immers met 25 vrachtwagens van 19 tot 22 ton, waarvan ongeveer de helft Renault Trucks-voertuigen zijn. De nieuwe D Wide CNG is uitgerust met een VDK-bovenstructuur die speciaal voor de vuilnisophaling is ontworpen. Jacques Libert, die verantwoordelijk is voor het gemeentelijk wagenpark, legt uit waarom de stad een voertuig op aardgas in gebruik heeft genomen. “Eerst en vooral is er de politieke wil van de gemeentelijke verkozenen om milieuvriendelijke oplossingen te promoten en te stimuleren. We hebben voor CNG gekozen omdat dat de oplossing is die het beste aan onze verwachtingen beantwoordt. In de buurt van onze installaties bevindt zich een tankstation dat ook CNG aanbiedt. En de actieradius van het voertuig – zo’n 250 km – komt overeen met ongeveer twee dagen werk en is perfect voor de activiteiten die het bij ons gaat uitvoeren.”

Het nieuwe voertuig heeft een onderhoudscontract bij de concessiehouder R.T.S. Ampe in Marquain, en Jacques Libert benadrukt dat de kwaliteit van hun werk optimaal is.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!