DocStop-petitie krijgt steun van DKV

 27/10/2016  Claude Yvens  News Transport
DocStop-petitie krijgt steun van DKV

De Duitse vereniging DocStop heeft aan een Europa-breed netwerk gebouwd van artsen, klinieken en inlooppunten langs Europese wegen. DocStop vraagt nu om toestemming voor het aangeven van DocStop-locaties op alle Raststätte-borden en heeft de steun van DKV Euro Service gekregen.

Dankzij het gratis Docstop netwerk is de medische verzorging van beroepschauffeurs onderweg aanmerkelijk verbeterd. Inmiddels maken meer dan 400 chauffeurs per maand gebruik van DocStop. De ondertekenaars van de petitie steunen de wens van DocStop om borden bij rustplaatsen en truckstops langs de autoweg waar mogelijk te voorzien van extra aanduidingen met het DocStop-logo. Op die wijze wil het DocStop-initiatief de rustplaatsen en truckstops markeren die zich bij dit initiatief hebben aangesloten.

“Omdat we DocStop al jaren ondersteunen en bevorderen, is het volkomen logisch dat wij deze petitie steunen”, zegt algemeen directeur DKV Dr. Alexander Hufnagl. “Hoe beter de chauffeur op de hoogte is van de mogelijkheid van medische verzorging onderweg, hoe eerder hij geneigd zal zijn gebruik te maken van de mogelijkheden die het DocStop-netwerk biedt, en hoe hoger daarmee de verkeersveiligheid in het algemeen.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!