DKV registreert reeds meer dan 110.000 OBU’s

 17/03/2016  Yannick Haesevoets  Advertorial
DKV registreert reeds meer dan 110.000 OBU’s

Op 1 april 2016 is het eindelijk zo ver: dan dient elke vrachtwagen boven 3,5 ton te zijn uitgerust met een On Board Unit (OBU) die de tijdgebonden Eurovignetten in België vervangt. DKV was er van bij de aankondiging bij om haar klanten te begeleiden met raad en daad. Heel wat klanten en prospecten hebben ondertussen hun vertrouwen in DKV Euro Service (her)bevestigd. Bewijs hiervan: sinds aanvang registreerde DKV al meer dan 110,000 OBU’s.

Officieel inschrijven kon vanaf 1 oktober 2015. Maar aangezien er sinds de aankondiging van de nieuwe Belgische kilometerheffing heel wat ongerustheid was in de sector, besliste DKV om meteen een versnelling hoger te schakelen. Zo konden klanten reeds vóór 1 oktober pre-registreren, iets wat heel wat bedrijven effectief hebben gedaan. DKV greep die periode ook aan om van bij het begin haar klanten van alle mogelijke nieuwtjes en informatie betreffende de nieuwe heffing te voorzien.

Vandaag, twee weken voor de deadline, maakt DKV de voorlopige balans op van ‘alle’ registraties. Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux: “Gegarandeerde klantenservice is onze grootste prioriteit, in lijn met onze slogan ‘You drive, we care’. Dat is de reden waarom we al het mogelijke hebben gedaan om aan onze klanten de beste oplossing te bieden voor het registratieproces. Een paar maanden geleden is DKV gestart om de eerste klanten te registreren voor het nieuwe Belgische kilometerheffingssysteem en hebben we intussen meer dan 110.000 On Board Units succesvol geregistreerd. Wij willen graag onze dank uitdrukken naar al onze klanten die vertrouwen in ons stellen.”

Twee weken voor de officiële lancering doet DKV een oproep aan haar klanten om de OBU’s zo snel mogelijk in het voertuig te installeren en die zo veel mogelijk te laten aanstaan wanneer men rijdt. Zo geraken bestuurders vertrouwd met het systeem en kunnen de laatse software updates gratis gebeuren. Verder herinnert DKV er haar klanten ook aan dat er nog steeds vignetten nodig zijn voor de resterende Eurovignet-staten (Denemarken, Luxemburg, Nederland en Zweden). Die zijn verkrijgbaar via de DKV website, zo’n 550 fysische verkooppunten en via www.eurovignettes.eu. De vignetten kunnen via de DKV Card worden afgerekend.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!