DKV komt met real-time prijsinformatie over brandstoffen

 25/10/2016  Claude Yvens  News Transport
DKV komt met real-time prijsinformatie over brandstoffen

DKV klanten en DKV APP gebruikers hebben nu toegang tot daginformatie voor brandstofprijzen die het Franse Ministerie van Economische en Financiële Zaken verstrekt.

Tot nu toe was dit enkel mogelijk in Duitsland. Tegen eind 2016 wordt ook toegang gegeven tot informatie vanuit Italië, Portugal en Spanje. De informatie die via de DKV APP wordt geleverd, is ook verkrijgbaar via de applicatie voor routeplanning DKV MAPS.

“Markttransparantie op gebied van brandstof was lange tijd een puur Duits fenomeen,” aldus Sven Mehringer, Directeur Product Management bij DKV Euro Service. “Nu vragen ook andere Europese landen om meer prijstransparantie vanuit de oliemaatschappijen en het beschikbaar stellen van deze informatie aan het publiek.  Overigens valt nog maar af te wachten of de prijstransparantie een invloed zal hebben op het tankgedrag in het algemeen of zal leiden tot prijsschommelingen in het verloop van de dag. “We zullen eventuele trends nauwkeurig bekijken en onze klanten als volgt informeren,” zegt Sven Mehringer.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!