Distrimedia neemt activiteiten failliete Libridis (Sprintpack Logistics) over

 13/02/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics
Distrimedia neemt activiteiten failliete Libridis (Sprintpack Logistics) over

Het fulfilmentbedrijf DistriMedia uit Tielt heeft de meeste activiteiten van Libridis NV uit Sint-Niklaas overgenomen. Dat bedrijf, dat in de markt bekend stond als Sprintpack Logistics, werd twee weken geleden failliet verklaard.

DistriMedia heeft ‘per direct’ de belangrijkste klantencontracten overgenomen. De continuïteit voor deze klanten werd hierdoor gewaarborgd. Hans Scherlippens behoudt de operationele leiding in Sint-Niklaas, onder leiding van Frank de Wulf, directeur van DistriMedia.

DistriMedia is een groeiende speler op het gebied van fulfilment voor webshops, retail en bulkorders, alsook van value added logistics. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Uitgeverij Lannoo Groep, kent zijn oorsprong in de logistieke distributieactiviteiten voor boeken, papierwaren en bagagerie. In Tielt beschikt het over 12.500 m² logistieke oppervlakte. “Met deze stap gaat DistriMedia verder richting zijn doelstelling om de performante logistieke dienstverlening, die normaal alleen voor de grotere B2B en e-commerce giganten mogelijk is, ook bereikbaar te maken voor middelgrote spelers”, zegt de onderneming in een persbericht.

Libridis, dat over een fulfilment centrum van 7.500 m² in Sint-Niklaas beschikt, was oorspronkelijk een dochter van de gelijknamige Nederlandse groothandelaar en logistieke dienstverlener voor boekhandelaars in Nederland en België. Voormalig operationeel directeur Hans Scherlippens nam het Belgische filiaal in 2011 over en hernoemde het Plus Logistics. Vier jaar later nam Peter Somers, CEO van het e-logisticsbedrijf SprintPack en voormalig directielid van bpost, een participatie in het bedrijf, met de bedoeling om het verder te ontwikkelen als fulfilmentbedrijf voor de e-commerce. In november jongstleden werd de naam opnieuw veranderd van Sprintpack Logistics naar Libridis, wat een teken aan de wand was.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!