Distributiecentrum van Nedcargo in Willebroek nu volledig operationeel

 15/02/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Distributiecentrum van Nedcargo in Willebroek nu volledig operationeel

Het distributiecentrum voor levensmiddelen en dranken van Nedcargo in Willebroek is sinds kort volledig operationeel. Eind deze maand verhuizen de laatste klanten. Dan zal het magazijn voor 80% gevuld zijn. Het vroegere DC van Eurobrokers – dat Nedcargo in 2015 overnam –  in Relegem is in december gesloten. Ook het magazijn voor voedingsproducten in Zellik wordt mogelijk gesloten en naar Willebroek overgebracht.

Het DC ligt strategisch tussen Antwerpen en Brussel aan de E19 en A12 en aan het Zeekanaal Brussel- Schelde. Nedcargo gebruikt het als centrale opslagcentrum van levensmiddelen en dranken voor distributie in België en Nederland. De verhuis naar de nieuwe locatie heeft langer geduurd dan voorzien. “We hebben wel wat opstartproblemen gehad, doordat de nodige accijnsvergunningen op zich lieten wachten, hoewel we tijdig met de aanvragen begonnen zijn”, zegt Frank van Steijvoort, managing director van Nedcargo Logistics België.

Volgens hem wordt nu al aan een uitbreiding gedacht. “We krijgen eind 2018 nog 10.000 m² erbij en zitten dan op in totaal 40.000 m² of 60.000 palletplaatsen. We kunnen uitbreiden naar 100.000 m², maar dat zal wel in fases gaan”. In Willebroek werken vandaag 60 magazijnarbeiders, 30 chauffeurs en 50 medewerkers van beschutte werkplaatsen

Volgens Roderick de la Houssaye, directeur-eigenaar van de Nedcargo groep, is de locatie perfect voor zowel Belgische als Benelux distributie, maar ook als Europees Distributie Centrum. “Wij gaan hier een aantal klanten inhuizen die vanuit Willebroek de hele Europese markt gaan bedienen. De strategische ligging aan het kanaal maakt het zelfs mogelijk om andere producten over te slaan dan levensmiddelen en dranken”. Hij denkt aan handelswaar, machinerie en grondstoffen. “Deze komen vaak in grote hoeveelheden binnen via de zeehavens. Via de binnenvaart kunnen we de files rondom Antwerpen en Brussel vermijden en ook nog eens voordelig en duurzaam behandelen”, zegt de topman.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!