Dirk Gheys (Groep Gheys): “De invoerstroom zal alleen maar toenemen”

 27/03/2014  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Dirk Gheys (Groep Gheys): “De invoerstroom zal alleen maar toenemen”

Groep Gheys koopt een indrukwekkende 34 hectare industriegrond van DOW Belgium. De transporteur en logistieke dienstverlener anticipeert zo op de inkrimping van de maakindustrie. “De invoerstroom zal alleen maar toenemen.”

Groep Gheys beschikte al over 22 hectare in Beringen, vlak naast het nieuwe terrein. Een duizendste geluk om op die manier te kunnen uitbreiden? “Eerder een geluk bij een ongeluk”, vertelt gedelegeerd bestuurder Dirk Gheys. “DOW was een belangrijke klant van ons. Dus toen zij vorig jaar beslisten om hier weg te gaan, was dat een echte tegenvaller. Maar aan de andere kant kregen we dus de kans om dit terrein aan te kopen.

Een buitenkans, want in één klap wordt Gheys een trimodale speler. De site ligt vlak aan het afrittencomplex ‘Tessenderlo’ van de E313 en beschikt over een uitgestrekte kade aan het insteekdok van het Albertkanaal, én over een eigen spoorlijn. “Nu komt het erop aan om onze klanten te overtuigen van deze locatie, zodat ze hier hun goederen bundelen en vervolgens distribueren.”

Toenemende invoerstromen

Groep Gheys kiest met de aankoop van het terrein voor een opmerkelijke vlucht vooruit. “We steken onze nek uit, maar we geloven erin. De maakindustrie krimpt ten gevolge van de hoge energie- en loonkosten. Niettemin blijft de vraag naar al die producten zeer groot, waardoor in de toekomst de invoerstromen alleen maar zullen toenemen. Wij staan nu klaar om die evolutie op te vangen.”

De site van Groep Gheys ligt een 60-tal kilometer van de haven van Antwerpen. “En dat is een groot voordeel. Wij werken kostenefficiënter en halen goederen weg uit congestiegebied. Dat laatste zal met de invoer van het rekeningrijden alsmaar belangrijker worden. Als logistieke dienstverlener hoef je zeker niet meer noodzakelijk bij de haven liggen, integendeel.”

Of Groep Gheys nu ook onmiddellijk investeert in extra infrastructuur en personeel? “De uitbreidingsplannen liggen op tafel, maar laat duidelijk zijn dat alles moet gebeuren in functie van de noden van onze klanten.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!