Digitalisering maakt passende opleidingen noodzakelijk in de logistiek

 19/02/2019  Claude Yvens  Economie
Digitalisering maakt passende opleidingen noodzakelijk in de logistiek

Volgens rekruteringspecialist Hays heeft digitalisering een grote impact op de gevraagde competenties van logistieke professionals. Dit maakt nieuwe passende opleidingen noodzakelijk.

De sector van supply chain en logistiek staat in de top 5 van meest bevraagde sectoren in België, en volgens Hays is het groeiende aantal vacatures mede te danken aan de steeds grotere invloed van technologie in de sector. “Supply chain en logistiek zijn in volle bloei en maken een interessante transitie dankzij technologie. Digitalisering en robotisering creëren nieuwe kansen én jobs”, licht Dries Serré, Business Unit Manager bij Hays Purchasing & Logistics, toe.Volgens hem heeft digitalisering ook een effect op het type vacatures die in de sector vrijkomen : “Waar voorheen op competenties als stressbestendigheid, flexibiliteit en operationele gedrevenheid gerekruteerd werd, heeft de sector nu ook nood aan hoogopgeleide profielen die niet bang zijn voor verandering, en gebeten zijn door IT en data-analyse. De rol van die hogere profielen wordt steeds impactvoller, want door hun analyses en monitoring hebben ze rechtstreeks invloed op de resultaten. Logistieke professionals evolueren naar innovatie-adviseurs van bedrijven. ”

Serré betreurt dat het aanbod aan passende opleidingen beperkt blijft : “De lage instroom van kandidaten kan opgelost worden door opleidingen op nieuwe dynamische competenties en digitale jobs af te stemmen. Het aanbod van opleidingen in supply chain & logistiek in ons land uitbreiden zou gunstig zijn. Gerichte opleidingen en stages stomen jonge talenten immers helemaal klaar voor de toekomst.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!