DHL Freight levert 90.000 ton magazijnstellingen van Toyota Material Handling

 25/09/2015  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
DHL Freight levert 90.000 ton magazijnstellingen van Toyota Material Handling

DHL Freight, en Toyota Material Handling Group (TMHG) hebben een contract gesloten om de nieuw gelanceerde lijn magazijnstellingen van TMHG te vervoeren van de leveranciers naar de klanten van het bedrijf in heel Europa. In de loop van dit project zal DHL meer dan 90.000 ton vracht vervoeren.

De transportoplossing van DHL volgt dezelfde opstelling als bij een auto-assemblagefabriek. Elke vracht kan door het netwerk reizen als “less-than-truckload” (LTL), “part-truckload” (PTL) of “full-truckload” (FTL) op basis van een aantal criteria, zoals de datum van productie in de vestiging van de leverancier, de overeengekomen leveringsdag en de aard en omvang van de goederen. De doorlooptijd kan verschillend zijn voor elke order, maar van cruciaal belang is dat al het materiaal precies op de afgesproken dag aankomt – zelfs als het in verschillende vestigingen over heel Europa is geproduceerd. Komt het materiaal te vroeg aan, is de kans groot dat niemand het kan ontvangen of opslaan. Komt het te laat aan, dan zal het team van technici zijn werk niet kunnen doen, waardoor de magazijnactiviteiten met vertraging van start gaan. Omdat levering op de exacte dag een zeer belangrijk criterium was voor Toyota Material Handling, heeft DHL bij het ontwerpen van de oplossing een beroep gedaan op experts in transportplanning. Daarnaast heeft DHL verschillende IT-tools voor het beheer van de goederenstromen van klanten in de automobielsector ingezet.

Transportmanagement voor zeer uiteenlopende vrachten en kritieke leveringsschema’s vereisen een grondige planning en creatieve oplossingen”, aldus Stefan Brunner, Global Sector Head Automotive, DHL Freight. “Wij zagen in dat de klant een pan-Europese oplossing nodig had. Daarom hebben we de expertise van de landen en de tools die we bij het ontwerpen van sectorspecifieke oplossingen gebruiken samengebracht om de verwachtingen van onze klanten in te lossen.”

Naast levering op de exacte dag vormt de extreme diversiteit van de vrachten ook een uitdaging. Het materiaal varieert van kleine dozen tot 13 meter lange rekken. Bovendien kan het materiaal voor een enkele magazijninstallatie aankomen vanuit verschillende locaties in Europa. DHL Freight voegt de delen samen en levert ze op de afgesproken datum.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!